Actueel

Actuele informatie van De Vries & Nell Amersfoort

Seminar voor JEMAKO ondernemers 30 september 2019

Een belangrijk seminar dit jaar voor onze JEMAKO ondernemers. Wij kunnen het seminar niet verplichten maar het is wel belangrijk om aanwezig te zijn en alle informatie te krijgen. Dit jaar op 30 september 2019, eerder dan normaliter november / december. Dit komt door de belangrijke wijzigingen in de kleine ondernemersregeling. Met name voor de kleinere JEMAKO ondernemers belangrijk maar ook voor de teammanagers erg belangrijk. Door de nieuwe kleine ondernemersregeling is het mogelijk dat ondernemers vrijgesteld kunnen worden voor de omzetbelasting waardoor u minder belasting hoeft te betalen.  De nieuwe regeling gaat in per 1 januari 2020 en het hiervoor aanmelden bij de Belastingdienst moet voor 20 november 2019.

Wij gaan u alles vertellen over deze nieuwe regeling, kunt u meedoen, voordelen/nadelen voor u en de klant, hoe aanmelden, uitleg nieuwe Excel sheet voor de boekhouding als er geen BTW plicht is, hoe omgaan met JOM etc.

Kortom, u mag deze informatie niet missen. Wij leggen in een middagsessie of een avondsessie alles uit en u kunt ook gelijk aanmelden op deze avond om mee te doen. Wij zijn met meerdere personeelsleden aanwezig en regelen gelijk alles voor u op deze avond.

Verder krijgt u ook belangrijke informatie over het horizontaal toezicht waar ons kantoor aan mee gaat doen. Daar krijgt u ook veel voordeel aan om mee te doen. Wij leggen u alles uit welke voordelen u heeft dat ons kantoor mee gaat doen met horizontaal toezicht bij de Belastingdienst.
En wij gaan u uiteraard weer bijpraten over de nieuwe belastingregels die op de 3e dinsdag in september weer bekend worden.

Kent u collega JEMAKO ondernemers, bent u teammanager, neem deze ondernemers mee, iedereen is welkom! De uitnodiging komt ook bij diverse teammanagers in het JEMAKO portaal te staan.

Voor iedere JEMAKO ondernemer zijn de wijzigingen in de kleine ondernemers regeling erg belangrijk om te weten, ook voor uw collega’s.

Vanwege de aanmeldingen voor de kleine ondernemersregeling (november 2019) en horizontaal toezicht is gekozen om het jaarlijks seminar te houden op maandag 30 september. Er zijn dan geen JEMAKO activiteiten gepland via JEMAKO zoals cursussen etc. Wij geven ons seminar alleen in Renswoude (naast Veenendaal). Ligt in het midden van het land zodat de reisafstand beperkt kan zijn omdat onze klanten verspreid over heel Nederland zijn. U kunt inschrijven voor de middagsessie of de avondsessie. Met deze keuze willen wij het iedereen mogelijk maken om te komen. Er is ruimte voor 100 personen per sessie. Voldoende plaatsen dus!

Wanneer is het seminar:
Maandag 30 september 2019, verenigingsgebouw Rehoboth, Taets van Amerongenweg 80, 3927 BL Renswoude (naast de Koepelkerk)
Tijd: 13.30 uur tot 15.45 uur of 19.30 uur tot 21.45 uur)
Wij vragen een bijdrage van € 15,- voor de JEMAKO ondernemer zelf en € 5,- voor een fiscaalpartner. U ontvangt na de aanmelding per e-mail een factuur.
De datum geven wij nu ver van tevoren aan zodat u met deze datum rekening kunt houden met de JEMAKO presentaties zodat u een middag of avond voor ons seminar kunt vrijhouden.

Aanmelden:

Aanmelden seminar via de e-mail bij Jan van de Heetkamp (janvandeheetkamp@devriesennell.nl).U kunt vanaf vandaag aanmelden. Wat ons betreft zien wij uw aanmelding op korte termijn tegemoet (duidelijk vermelden middagsessie of avondsessie en met hoeveel personen u komt).

Middagsessie: inloop vanaf 13.15, start 13.30, einde 15.45 uur
Avondsessie: inloop vanaf 19.15, start 19.30, einde 21.45 uur

Programma (onder andere)

  • terugblik jaar 2019, eindejaar tips en overige tips voor de boekhouding;
  • nieuwe kleine ondernemersregeling
  • nieuwe belastingregels jaar 2020. Wij verwachten wijzigingen voor het belastingplan 2020. Wij zetten alles op een rijtje en leggen dit allemaal uit wat de uitkomsten zijn na Prinsjesdag;
  • tips en enkele nieuwe wijzigingen in de administratiesheet Excel 2020, met name aanpassingen in sheet bij vrijstelling omzetbelasting nieuwe sheet;
  • welke versie van Excel gebruiken voor onze sheets;
  • deelname horizontaal toezicht bij de belastingdienst (welke voordelen voor u als klant en gelijk aanmeldingsformulieren tekenen)
  • gebruik JOM en aansluiting administratie, met name JOM gebruiken als je vrijgesteld gaat worden van omzetbelasting)